Signant Lleida

Des de la Llar de Persones Sordes de Lleida tenim el plaer de presentar-vos el projecte Signant Lleida, una recopilació de signes de Lleida en llengua de signes catalana (LSC), que compta amb col·laboració del Departament de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Signant Lleida té com a objectiu la difusió en llengua de signes catalana des de Lleida. Hi trobareu una recopilació i un estudi dels signes lingüístics dividits en quatre àmbits: barris de la ciutat de Lleida, els pobles que configuren el Consell Comarcal del Segrià, festes populars i tradicions lleidatanes.

Per Signant Lleida hem recollit i hem investigat l’etimologia, l’origen i la història dels signes lleidatans. Aquells signes de la toponímia o nomenclatura ja existents els hem mantingut i arribem a recopilar-los. En cas que el signe lingüístic no existís, hem obert un debat i hem arribat a un consens amb tots els membres del grup de treball per assignar-ne un.

S’han tractat un total de 25 signes, fet que suposa un primer pas d’aquest projecte amb previsió d’ampliació en el futur.

Comarques de Lleida

Festes Populars

Barris de Lleida

Els ponts de Lleida

Hospitals de Lleida

Història

Plats típics de Lleida

Que projectes com aquest tirin endavant és fruit de molts mesos i hores de dedicació. Gràcies, de debò, per acompanyar-nos i valorar-lo.

Continuem Signant Lleida!

Desplaça cap amunt